• Search

鎌倉ハイキング&アウトドア精進料理ミニ講座 Kamakura Hiking & Outdoor Shojin Cuisine mini-Workshop

Kamakura Hiking & Shojin (Buddhist) Cuisine mini-Workshop

Tokyo Vegan & Fermentation Meetup Event (東京ヴィーガン発酵Meetupイベント)

鎌倉の自然の中で、ハイキングとアウトドア精進料理を楽しんでみませんか?大仏も

発酵の専門家の大瀬由生子先生と一緒に、ハイキング&アウトドア精進料理ミニ講座を開催します。どなたでも参加頂けます。(日本語と英語で開催)

Would you like to experience hiking and outdoor Shojin cuisine (traditional Buddhist vegan cuisine) in the natural pretty surroundings of Kamakura?
For the details and reservation in English.

    • 日時:2023年5月21日(日)12:20-17:00
    • 集合場所:北鎌倉駅 西口出口 12時20分集合
    • 参加費:2,500円
      当日現金あるいはPayPayでお支払いください。
    • (大仏の拝観料は含まれません。おつりがいらないようにご協力お願いします)
    • 参加申込
      要予約:予約フォームから予約をお願いします。
      https://forms.gle/i4GsPjowJbTjCWxWA
  • 【コース&予定時間】
    北鎌倉集合 12:20→浄智寺(ハイキングスタート)12:40→精進料理講座/試食&ランチ 13:10-14:00→鎌倉大仏 15:30→長谷駅(解散)→江ノ電→鎌倉駅 (解散)17:00

  • 【持ち物(推奨)】
    飲み物、簡単なランチ、歩きやすい靴、帽子、タオル、シート、サングラスなど

  • 【ハイキングコース】
    北鎌倉駅で集合し、鎌倉のハイキングコースでも人気のある大仏コースを楽しみます。北鎌倉と大仏をつなぐ見どころ満載の約2時間の初心者の方でも楽しめるコース(約2.5km)です。木森林浴や海が見渡せる風景も楽しめ、鎌倉の豊かな自然と歴を感じることができる贅沢なコースです。さらに最後には、鎌倉の一番の名所、鎌倉大仏も見学します。
    https://www.yamakei-online.com/yama-ya/detail.php?id=1972

  •  

    ハイキングの途中、精進料理のアウトドアミニ講座も開催します。発酵の専門家の大瀬由生子先生から、簡単な精進料理の作り方を学び、2,3品を試食頂きます。(ランチとしては少ない量ですので、ご自分の簡単なランチをお持ちください)

  • 【アウトドア精進料理ミニ講座】
    精進料理って知っていますか?
    精進料理とは肉や魚を一切利用しない料理のことで、仏教と大きく結びついています。今、低コレストロールで栄養バランスの良い精進料理は健康食ブームによって世界的に注目されています。

注:精進料理のイメージ写真

  • 精進料理ミニ講座では、
    ・ソース作りやあえ物など簡単な精進料理の作り方を学びます。
    ・きれいな器に盛られた精進料理を2,3品、試食頂きます。

    精進料理は、日本本来の伝統食をヴィーガンで食べることができるもってこいの料理です。まだ、食べたことのない人はこの機会に是非学んで体験してみてください。

    ハイキング、精進料理講座、大仏と盛りだくさんなイベントです。
    皆さんと一緒に楽しめればと思っています。

Kamakura Hiking and Shojin Cuisine mini-Workshop

Would you like to experience hiking and outdoor Shojin Buddhist Cuisine in Kamakura?

Would you like to experience hiking and outdoor Shojin cuisine (traditional Buddhist vegan cuisine) in the natural pretty surroundings of Kamakura?

Hello, I’m Romy, the organizer of this group. I’m a vegan who loves cooking, hiking, and traveling, and I’m also enthusiastic about sharing Japan’s wonderful culture and food with people from all over the world.

As our group’s second event, we are holding a hiking and outdoor Shojin cuisine mini-workshop with a fermentation expert, Yuko Ose.

[Information]
Date and time: Sunday, May 21, 2023
12:20 pm – Meet at Kitakamakura Station West Exit
(We recommend using the restroom before the exit.)
Participation fee: 2,500 yen
(Please pay in cash, or PayPay on that day, Please bring exact change. Great Buddha admission fee is not included.)
Reservation required: Please reserve your spot using the form below. (Participants from outside Meetup can sighed up.)
Reservation form: https://forms.gle/i4GsPjowJbTjCWxWA

[What to Bring (Recommended)]
Drinks, picnic lunch, comfortable walking shoes, hat, small towel, mat, sunglasses, etc.

[Hiking Course]
We will gather at Kita-Kamakura Station and enjoy the popular Daibutsu hiking course, which is about 2.5 km  <1.5miles> long and can be enjoyed even by beginners. You can enjoy  the scenic beauty of the forest and the sea along the way while feeling Kamakura’s rich nature and heritage. At the end of the course, we will visit Kamakura’s most famous attraction, the Great Buddha of Kamakura. After that, you can take a local popular Enoden train to Kamakura station.

[Outdoor Shojin Cuisine Mini-Workshop] (outdoor event)
Have you heard of Shojin cuisine? It’s a type of vegan cuisine that doesn’t use any meat or fish, and it’s closely associated with Buddhism. It’s the perfect vegan cuisine for those who want to enjoy authentic Japanese cuisine. If you haven’t tried it yet, please learn and experience it at this event. Shojin cuisine is currently receiving worldwide attention due to the health food boom, as it is low in cholesterol and has a well-balanced nutritional profile.

note: the photo above is the image photo of shojin cuisine.

At the workshop,  you will learn how to make simple Shojin dishes, such as sauces and dressings, from Japanese fermentation expert Yuko Ose. You will also taste 2-3 dishes beautifully arranged in authentic plates. It may not enough for lunch, so please bring your own lunch.

[Course and Schedule]
12:20 pm – Meet at Kitakamakura Station
->Jochiji zen Temple (entry to the hiking course)
->Shojin cuisine workshop, tasting, and picnic lunch
->Visit Kamakura Daibutsu (Great Buddha of Kamakura)
4:30 pm – Disband at Hase Station
5:00pm or then take the Enoden train to Kamakura Station (disband)

I hope that you can enjoy hiking, outdoor Shojin cuisine, and the Great Buddha in beautiful city of Kamakura with us.

参加申し込み Registration


◆イベント参加申し込みはこちらのフォームからお願いします。
メールでの参加申し込みはromykikuchi@gmail.com宛に。
If you wish to register by email, please send it to romykikuchi@gmail.com

このイベントはTokyo Vegan Fermentation Meetupのイベントです。

Written by
FCJ編集部
View all articles
Leave a reply

10 − 2 =

In order to use the Instagram feature, please install and activate Meks Instagram Widget plugin .

Written by FCJ編集部
2024年11月
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930