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Vegan BBQ with Messtin Cooking in Odaiba, ヴィーガンバーベキューwith メスティン・クッキング@お台場 潮風公園

ヴィーガンバーベキューwith メスティン・クッキング@お台場 潮風公園 Vegan BBQ with Messtin Cooking in Odaiba

Tokyo Vegan & Fermentation Meetup Event (東京ヴィーガン発酵Meetupイベント)

お台場でヴィーガンBBQをしてみませんか?

ヴィーガンバーベキューをしてみませんか?
6月18日(日)に東京お台場の潮風公園でヴィーガンBBQを開催します。
BBQってお肉のイメージが強いですが、お肉や海鮮が全くないヴィーガンでもしっかりBBQが楽しめます。

Would you like to try a vegan BBQ?
We are hosting a vegan BBQ event without meat on June 18th (Sunday) at Shiokaze Park in Tokyo Odaiba.
For the details and reservation in English.

今回はヴィーガン串焼きを作って食べます。また、料理研究家の大瀬先生が、メスティンを使って簡単にできるヴィーガン炊き込みご飯を作ります。興味のある方はぜひ作り方をマスターしてかえってください。
ヴィーガンに関心のある方はどなたでも参加できます。
おひとりでも、友達とでも。

自分のヴィーガン料理を持ってきてみんなに紹介するのも大歓迎。ヴィーガンの食事を学び、一緒にヴィーガンを楽しみましょう!!

【開催内容】

  • 日時:2023年6月18日(日)11時45分 ~ 14時45分
  • 場所潮風公園バーベキュー広場 (正確な場所は当日お知らせします)
    (ゆりかもめ台場駅から徒歩で5分、東京水辺ラインお台場海浜公園から徒歩で10分)
  • 参加費:3,000円 当日現金でお支払いください
    (おつりのないようにご協力お願いします)
  • 参加最大人数:12名
  • 予約方法::”参加する”をクリックした後、メールで席を確保してください。
    (メールで名前、参加人数とお連れ様の名前、Meetupからの参加の場合はそのアカウント名を明記して送ってください。)メール宛先:romykikuchi@gmail.com Romy宛
  • 参加費に含まれるもの:バーベキューレンタル機材、ヴィーガン串焼き、炊き込みご飯、メスティンミニ講座
  • 持ってくるとよいもの:飲み物、簡単なランチ/おやつ、自分の食器・箸・フォーク、レジャーシート、帽子など
  • 最小遂行人数:5人
  • 雨天中止:開催の可否はイベント2日前にMeetupで連絡しますので確認ください。

こちらからも確認できます(Meetupイベント)

私Romyと料理研究家の大瀬先生で、野菜などのヴィーガン串焼きとメスティンを使った炊き込みご飯を作ります。メスティン・クッキングに興味ある方は必見です。

またプラスアルファで各自お好きな食べ物・おやつ・飲み物を持参ください。ご自分のヴィーガン料理などを紹介したり、食材を持ってきてそこで焼くのも大歓迎です。ただし、グリルのスペースが限られているので、焼くものが多いと時間がかかります。

なお、お持ちいただく食べ物は肉や魚などの動物性食品のものはご遠慮ください。ゴミを極力ださないようご自分の食器・箸等をお持ちください。

潮風公園からは、レインボーブリッジや対岸の素敵な都市景観も楽しめます。近くの売店で、かき氷やビールも売っています。

  • <メスティンクッキングミニ講座>
    メスティンって知っていますか?
    アウトドア好きなら誰もが持っている取手付きアルミ製飯ごうです。熱伝導率の高いアルミ製のため、煮たり焼いたり蒸したりできる便利なクッキングツールです。
    また、固形燃料一つでご飯もたけます。
    今回は、大瀬先生が、そのメスティンを使って簡単にできるヴィーガン炊き込みご飯を作ります。
    興味のある方はぜひ作り方をマスターしてかえってください。\

これは肉や魚、乳製品、卵などを食べないヴィーガンのイベントです。バーベキューの後片付け、ごみの持ち帰りなどにご協力頂ければありがたいです。ご参加をお待ちしています。

Vegan BBQ in Odaiba with Messtin Cooking mini-Workshop

Would you like to try a vegan BBQ in Odaiba?

Would you like to try a vegan BBQ?
We are hosting a vegan BBQ event without meat on June 18th (Sunday) at Shiokaze Park in Tokyo Odaiba.

While BBQ is often associated with meat, you can still enjoy it without any meat or seafood. Let’s prove it.

This time, we will make vegan skewers. Also cooking specialist, Ms. Yuko Ose will demonstrate how to make easy vegan seasoned rice with vegetables using a messtin (quite popular outdoor cooking tools in Japan). If you’re interested, be sure to master the recipe.

Anyone interested in veganism is welcome to join, whether alone or with friends. You can also share and introduce your own vegan dishes from your home countries, allowing for exchange and learning about the veganism. Let’s enjoy vegan BBQ together!

[Event Details]
Date: Sunday, June 18th, 2023
Time: 11:45 AM – 2:45 PM
Location: Shiokaze Park BBQ Area (Exact location will be announced on the day) (5-minute walk from Yurikamome Daiba Station, 10-minute walk from Tokyo Waterfront Line Odaiba Kaihin Koen)
Participation Fee: 3,000 yen (Please pay by Paypay in advance or in cash on the day, exact change is appreciated)
Maximum Participants: 12 people.
RSVP: After clicking “参加する” (Join), please secure your seat by sending an email. (Include your name, number of participants, and your Meetup account name in the email.)
Email Address: romykikuchi@gmail.com (To Romy)

You can also see the detals on the Meetup.

Included in the participation fee: BBQ rental equipment, vegan skewers, seasoned rice, and a mini messtin cooking workshop.
Recommended items to bring: Drinks, small lunch/snacks, chopsticks/forks and plates, picnic mat, hat, etc.
Minimum number of participants: 5 people
Rain cancellation: We will notify you of the event’s status two days prior through Meetup, so please check for updates.

Please bring your favorite food/snack and drinks. You are welcome to introduce your own vegan dishes, or bring your own ingredients and grill them there. However,the space on the grill is limited, it may take long to cook them.

We will make vegan skewers using vegetables etc. and cook seasoned rice with a messtin (a very popular outdoor cooking tool in Japan). It’s a must-see for those interested in messtin cooking.

Please refrain from bringing animal-based food such as meat or fish. Also, to minimize waste, please bring your own chopstick/forlk and plates.

From Shiokaze Park, you can also enjoy the beautiful cityscape and the Rainbow Bridge on the opposite shore. The nearby store sells shaved ice and drinks/beer.

<Messtine Cooking mini-Workshop>
Do you know about messtins? They are aluminum pots with handles that every outdoor enthusiast has in Japan. They can also be used as lunchboxes. Thanks to their high thermal conductivity, they are convenient cooking tools for boiling, grilling, and steaming. Moreover, you can cook rice with just one solid fuel. This time, Yuko Ose will demonstrate how to make easy vegan seasoned rice using a messtin. If you’re interested, please learn the recipe and try it at home.

Let’s enjoy a vegan BBQ together with everyone’s cooperation. Hope you can help us with the BBQ preparation and clean-up. Also please take your trash with you. If you agree with this concept, we would love to have you join us.

参加申し込み Registration


◆イベント参加申し込み
メールでの参加申し込みはromykikuchi@gmail.com宛に。

名前、参加者人数とお連れ様の名前、Meetupからの参加の場合はそのアカウント名を明記してお送りください。

Please send email to romykikuchi@gmail.com to secure a seat for the event.
Please include your name, the number of participants, the names of your companions, and the account name if you are joining from Meetup.

このイベントはTokyo Vegan Fermentation Meetupのイベントです。

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